Okulumuzun Tarihçesi

18.10.2017 1288

Kötekli Köyü İlkokulu ilk kurulduğu yıllarda köyün oldukça yukarı kısmındaymış. Bina eski olduğundan yeni okul binası köyün ortasından geçen yolun kenarına caminin karşısına yapılmış ve 1976 yılında hizmete girmiştir. 2000-2001 yılında anasınıfı açılmıştır. Okulda 5. sınıfa kadar eğitim verilmekte 5. sınıfı bitiren öğrenciler şehirdeki okullara nakledilmekteydi.

Okul çağın gereklerine karşılık veremediğinden ve yetersiz kaldığından Hayırsever İş İnsanı Salih Zeki Gür, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitime %100 Destek Projesi kapsamında Muğla valiliği ile 7 Mart 2007 tarihinde protokol imzalayarak 2008 Aralık ayında eski okul binası yıkılarak yeni okulun inşaatına başlanmıştır.

2009 yılı temmuz ayında inşaat bitirilerek inşaatın kabulü gerçekleştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nin 11. Maddesine göre İlmimiz Merkez Kötekli Mahallesinde Hayırsever İş İnsanı Salih Zeki Gür tarafından 10 derslikli İlköğretim Okulu binası yaptırılması nedeniyle Kötekli İlköğretim Okulunun adı 08/07/2009 tarihinden itibaren Kötekli Salih Zeki Gür İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiş ve 2009-2010 Eğitim-öğretim yılından itibaren 1-8 sınıflı olarak eğitim-öğretime devam etmesine karar verilerek okulumuz hizmete açılmıştır.

Okulumuz 2100 metrekare kullanım alanına sahip olup, toplam 6500 metrekare arazi üzerine, bodrum kat, zemin kat üzerine 1 katlıdır. Okulumuz, 10 derslik, 2 yönetim odası, 1 öğretmen odası, 1 fen laboratuarı, 1 bilgi teknolojisi sınıfı ve 1 memur odasına sahip olarak inşa edilmiştir.

Okulumuz halen eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir.